نماینده مجلس:

بانک هایی که تسهیلات ساخت مسکن ندهند به دستگاه قضا معرفی می گردند

بانک هایی که تسهیلات ساخت مسکن ندهند به دستگاه قضا معرفی می گردند

نماینده مجلس یازدهم اظهار داشت: مجلس و دستگاه قضایی با بانک هایی که تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی مسکن را ندهند، برخورد می کنند.



به گزارش شاپ به نقل از مهر، باآنکه عمر ۱۰۰ روزه دولت نمی تواند زمان مناسبی برای سنجش عیار ادعای مسکنی دولت و بررسی اقدامات وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاه های در رابطه با راه اندازی ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال آینده باشد، اما مهم ترین ابزار سازندگان و همین طور متقاضیان واحدهای مسکونی ذیل طرح نهضت ملی مسکن، اعطای تسهیلات ساخت از محل دو قانون بودجه سال جاری و جهش تولید مسکن در خصوص اعطای تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی است.
بانک مرکزی: بخشنامه اجرائی تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی و سهم هر بانک ابلاغ شد
بنا بر اعلام بانک مرکزی، تا کنون هم بخشنامه اجرائی تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ درباب سهمیه هر بانک از محل تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی ساخت مسکن، تعیین و به آنها ابلاغ گردیده و هم بخشنامه اجرائی قانون جهش تولید مسکن را شورای پول و اعتبار تصویب و بوسیله بانک مرکزی به بانکها ابلاغ کرده است.
اما تا کنون خبری از پرداخت این تسهیلات نیست و گفته شده تنها بانک عامل بخش مسکن از محل آورده های متقاضیان طرح ملی مسکن و همین طور منابع تسهیلاتی که برای طرح اقدام ملی مسکن تأمنی شده بود، حساب سازندگان را شارژ کرده است.
معاون مسکن وزیر راه: ادغام تسهیلات مسکن ملی با نهضت ملی
به خصوص که بنا بر اعلام محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، دو طرح اقدام ملی مسکن و نهضت ملی مسکن با هم ادغام شده اند و بنابراین همه کسانی که در طرح اقدام ملی، تسهیلات ساخت واحد مسکونی مورد نظر خویش را دریافت می کنند، از شرایط تسهیلات یارانه ای نهضت ملی مسکن بهره مند خواهند شد.
وزیر راه: بانک هایی که تسهیلات مسکن ندهند، جریمه مالیاتی می شوند
از سوی دیگر رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی هم برمبنای قانون جهش تولید مسکن از جریمه مالیاتی بانک هایی که از پرداخت تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی سر باز بزنند، آگاهی داده است که بنظر می رسد ضمانت اجرائی این قانون باشد؛ اما لازم است ضمانت های محکم تری در این خصوص اتخاذ شود.
نماینده مجلس: تا کنون هیچ بانکی وام ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی را پرداخت نکرده است
رمضانعلی سنگدوینی نماینده مجلس یازدهم در گفت و گو با خبرنگار مهر، اعطای تسهیلات بخش مسکن را لازمه تحقق وعده رئیس جمهور دانست و اظهار داشت: ضمانت اجرائی آن نظارت مجلس و دستگاه های نظارتی هستند. هنگامی که مجلس در بودجه، بانک مرکزی را مکلّف می کند که چنین تسهیلاتی دهد، بانک مرکزی هم باید بانکها را موظف کند تا این کار صورت گیرد. اگر بانکها و مجموعه های دولتی به این طرح عمل نکنند، مجلس و دستگاه قضا به این امر ورود پیدا کرده و با خاطیان برخورد می کند.
با تورم موجود امکان ساخت و ساز نیست
عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: اینکه دولت مردم را تشویق به ساخت وساز کند قابل تقدیر است اما با این تورم آیا شدنی است؟ درست است که برای این کار تسهیلاتی را برای مردم و مسکن ساز در نظر گفته است اما آیا مردم توان باز پرداخت سود ۱۷ یا ۱۸ درصد را دارند؟ نیاز مسکن از نیازهای اساسی مردم است ولی باتوجه به این گرانی و تورم تسهیلات تعلق گرفته دردی از مردم را دوا نمی کند.
دولت مسکن ساز نیست / ‬ باید شرایط را برای بخش خصوص تسهیل کند
وی افزود: دولت نمی تواند به تنهایی مسکن بسازد و راه برون رفت از این شرایط، واگذاری به بخش خصوصی است. دولت موظف است شرایطی را بوجود آورد تا مسکن ساز ترغیب به ساخت و ساز شود و در موازات آن خریدار هم بتواند مسکن مورد نیازش را خریداری کند و بازپرداخت ها را انجام دهد. دولت باید وامی دهد که توان بازپرداخت آن وجود داشته باشد. سود بانکی را کم و یا مدت بازپرداخت را طولانی کند. اگر چنین وعده ای نباشد منتظر رونق مسکن نباید بود. شرایط وام، باید قرض الحسنه باشد که در بانکهای ما از این مسائل خبری نیست، بانک مرکزی باید کمک نماید.
نهضت مسکن سازی، اشتغال به دنبال دارد
نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی به مساله ی اشتغال زایی هم اشاره و اظهار نمود: به دنبال ساخت مسکن نیازمند ماشین آلات، سیمان، آهن، کارگر، مهندس و … می شویم که این یعنی ایجاد شغل. کارخانه سیمان، فولاد و پنجره سازی و سایر کارخانه های مرتبط در کنار هم آغاز به فعالیت بیشتر می کنند و شغل ها هم مستمر می شود. با ساخت مسکن ۲۵۰-۲۰۰ شغل راه می افتد و این خیلی در اقتصاد کشور مهم می باشد. این مساله در سفره مردم تأثیرگذار است و به دنبال آن امر ازدواج که در جامعه ما کم رونق شده است، رونقی به خود می گیرد.
تا کنون هیچ واحدی ساخته نشده
سنگدوینی در پاسخ به این پرسش که «آیا وعده ی ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال شدنی است؟» بیان کرد: همه ی ظرفیت ها در کشور باید همکاری کنند اینکه بگوییم فقط وظیفه ی دولت می باشد صحیح نیست؛ باید بخش خصوصی، بانکها و همه ی دستگاهها همکاری لازم را داشته باشند تا این وعده اتفاق بیافتد. خصوصاً بخش خصوصی؛ اگر ما شرایط و امکانات را فراهم نماییم بخش خصوصی می تواند ۴ میلیون مسکن را در چهار سال بسازد ولی اگر فقط در زبان گفته شود، این امر محقق نمی گردد. سال جاری گفتیم یک میلیون مسکن باید ساخته شود، هم اکنون چند واحد تولید شده است؟ اصلاً مسکنی ساخته ایم؟ خیر؛ نساختیم! ما نیازمند این هستیم که همه ی امکانات در کشور به این سمت سرازیر شود.

1400/09/20
15:54:41
5.0 / 5
1206
تگهای خبر: انرژی , تولید , دستگاه , رنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
شاپ SHAAP