بررسی افزایش اخیر قیمت فولاد بر بازار مسكن

بررسی افزایش اخیر قیمت فولاد بر بازار مسكن

شاپ: افزایش بیش از 4000 تومانی قیمت فولاد در ایام اخیر نگرانی سازندگان را به دنبال داشته است. گفته می شود رشد سهام آهن آلات در بورس منجر به تغییر قیمت ها شده، اما سازندگان علت اصلی این مسئله را انحصار و احتكار شركت های تولید فولاد می دانند.


به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، بازار مسکن که در ماه های اخیر متاثر از نوسانات بازارهای رقیب حدود ۳۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده، در ایام گذشته از جانب افزایش قیمت فولاد و کمبود سیمان با هشدار کاهش عرضه روبه رو شده است.
افزایش ۱۸۵ درصدی قیمت فولاد
برمبنای اعلام سازندگان، قیمت فولاد از حدود ۴۲۰۰ تومان در شش ماه گذشته به ۶۰۰۰ تومان در اردیبهشت ماه، ۷۸۰۰ تومان در خرداد ماه و ۱۲ هزار تومان در کارخانه ها و بیش از این مقدار در بازار طی روزهای اخیر رسیده است. از جانب دیگر بنا بگفته نمایندگان مجلس، سیمان در بازار یافت نمی گردد. فعالان بازار مسکن معتقدند فقط رشد ۱۸۵ درصدی قیمت فولاد می تواند به افزایش حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی هزینه های تولید مسکن منجر شود.
بیش از ۸۵ درصد نهاده های ساختمانی تولید داخل است
بازار مسکن بعنوان یک بخش پیشرو از نظر ضریب اشتغال و خود اتکایی همیشه بعنوان یک بخش مهم در اقتصاد مقاومتی شمرده می شود اما در سال های گذشته قیمت مسکن آنقدر بالا رفته که توان متقاضیان مصرفی کاهش یافته و این مساله تاثیر خودرا بر ساخت و ساز و نرخ اشتغال این حوزه به وجود آورده است؛ تا جایی که ساخت و ساز به حدود یک سوم تقاضای مطلق رسیده و این در حالیست که مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک می گوید بیش از ۸۵ درصد مصالح ساختمانی در داخل کشور تولید می شود و باید با کنترل نرخ نهاده های ساختمانی، تورم بخش مسکن از این بابت را کنترل نماییم.
در ایام اخیر دولت و مجلس راهکارهای تولید یک میلیون خانه در سال و همین طور ساماندهی بازار مسکن را بررسی نموده اند. اختصاص ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی برای ساخت و ساز، تسریع طرح اقدام ملی مسکن، تسهیل صدور پروانه های ساختمانی، تعیین سقف برای افزایش اجاره بها، طرح های تشویقی برای سازندگان، کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن و ستاندن مالیات از خانه های خالی همچون این برنامه هاست که البته هنوز بطور کامل عملیاتی نشده است.
رشد قیمت مصالح متاثر از بازار بورس
این اقدامات امیدواری هایی برای ایجاد تعادل در بازار مسکن به وجود آورده بود که یک دفعه در ایام گذشته قیمت مصالح ساختمانی و آهن آلات با تغییراتی مواجه گردید. بنا بگفته رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس در شرایط کنونی قیمت مصالح ساختمانی بسیار بالا است. افزایش قیمت مصالح به سبب صادرات یا عرضه آن در بورس است؛ حال چون قیمت ها در بازار بورس واقعی نیست، قیمت ها به صورت شایان توجهی بالا می رود. وی اعلام نمود در حال تدوین طرحی هستیم که قسمتی از مصالح ساختمانی تولیدی در داخل کشور در بازار بورس ارائه نشده و این میزان را با قیمت مناسب برای اجرای طرح های انبوه سازی مسکن در نظر بگیریم.
اثرگذاری رشد بی سابقه بورس بر قیمت مسکن در حالی از طرف نمایندگان مجلس مطرح می شود که فرشید پورحاجت، دبیر کانون انبوه سازان در این زمینه به ایسنا اظهار داشت: اساس افزایش قیمت مصالح ساختمانی به عرضه و تقاضا بر می گردد. هم اکنون توزیع فولاد توسط شرکتهای بزرگ صورت می گیرد که این کالا را در انبارها دپو کرده اند و بنا بر این قیمت ها بالا رفته است.
وی با اشاره به رکود بخش ساخت و ساز اشاره کرد: حوزه ساخت و ساز در شرایط مناسبی نیست که علت افزایش قیمت مصالح را ناشی از تقاضای بالا در داخل کشور بدانیم. حدود ۴۶ درصد فولاد کشور صادر می شود که از قبل بوده و نمی توان علت رشد اخیر قیمت ها را به صادرات مربوط دانست؛ بدین سبب تنها علت افزایش نرخ آهن آلات به انحصارگرایی تولید کنندگان مربوط می شود.
بگفته پورحاجت، با این روند افزایش قیمت مصالح ساختمانی، طرح اقدام ملی مسکن بطور قطع با مشکل مواجه می شود. برای ساخت هر متر مربع مسکن ۶۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم آهن لازم است که تا قبل از این آهن آلات هزینه ۴۵۰ تا یک میلیون تومان برای ساخت هر متر مربع مسکن را به خود اختصاص می داد. حال با این افزایش قیمت ها هزینه ساخت مسکن در هر متر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش می یابد. از جانب دیگر دولت ماه هاست که موضوع کارت مصالح ساختمانی را مطرح کرده اما هنوز از حد خبر و گزارش فراتر نرفته است.




منبع:

1399/04/30
14:54:03
5.0 / 5
2234
تگهای خبر: بازار , تولید , صادرات , عمل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
شاپ SHAAP