وزیر نفت خطاب به سران GECF:

توسعه صنعت گاز در جهان مستلزم سیاست زدایی از تجارت انرژی است

توسعه صنعت گاز در جهان مستلزم سیاست زدایی از تجارت انرژی است

به گزارش شاپ، وزیر نفت اظهار داشت: توسعه صنعت گاز در جهان و تحقق امنیت عرضه و تقاضای گاز طبیعی در بازارهای جهانی مستلزم صلح جهانی و سیاست زدایی از تجارت انرژی است.


به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، جواد اوجی امروز در هفتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) در الجزایر اظهار داشت که از همه کشورهای عضو GECF می خواهم با اجماع برای تقویت همکاری و گفتگوی بین المللی استقبال نماییم.
وی ادامه داد: سبب افتخار است که از راه عرضه سخنرانی کوتاهی بتوانم در این جلسه که به منظور برگزاری هفتمین اجلاس سران مجمع تشکیل شده اراده قلبی خویش را برای پیوستن به جمع وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز ابراز کنم.
وی ادامه داد: در ابتدا لازم می دانم اشاره کنم به این که رژیم صهیونیستی همچنان مشغول کودک کشی و نسل کشی در پیش چشمان جهانیان است و من ضمن محکوم کردن، با این ملت مظلوم هم دردی و برای مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین دعا می نماییم و امیدواریم نصرت الهی شامل حالشان شود.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: از دولت الجزایر برای میزبانی این نشست ها در شهر زیبای الجزیره سپاسگزاری و از میهمان نوازی ملت و دولت جمهوری خلق دموکراتیک الجزایر قدردانی می کنم، مطمئنم این نشست همانند دیگر نشست گذهایشته محفلی برای تبادل نظر و تصمیم های سازنده در رابطه با آینده مجمع فراهم می آورد.
اوجی افزود: برگزاری هفت دوره نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در طول عمر این سازمان بین الدولی نوپا بیشتر از هر واقعیتی نشانه قوی از همگرایی همبستگی و عزم اعضای آن برای پیگیری اهداف مجمعی دارد که در سال ۲۰۰۱ در تهران پایه های اولیه آن بنا گذاشته شد. در این سال ها کشورهای عضو مجمع با پیگیری اهداف خود و با تاکید بر همکاری و هماهنگی موفق به ایجاد سازمانی مطرح در زمینه بین المللی و تقویت جایگاه مجمع در زمینه انرژی جهان شده اند.
وی اظهار داشت: برپایه پیشبینی های گزارش چشم انداز مجمع کشورهای صادرکننده گاز تقاضای این سوخت پاک تا سال ۲۰۵۰ میلادی حدود ۳۶ درصد افزایش خواهد داشت و پیشبینی می شود تا سال ۲۰۲۵ سهم گاز طبیعی در ترکیب انرژی جهان از سهم زغال سنگ پیشی گیرد و تا سال ۲۰۴۰ بعنوان منبع اصلی انرژی جهان تبدیل گردد، گاز طبیعی می تواند با جایگزینی سوخت های سنتی کیفیت هوا را بهبود بخشد و در کنار انرژی های تجدیدپذیر مسیری ممکن و مقرون به صرفه را برای انتقال انرژی مهیا کند.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: تحولات ژئوپلتیکی و منطقه ای که طی دو سال گذشته رخ داد نشان داده است که گاز طبیعی و تجارت بین المللی آن همچنان بعنوان عاملی حیاتی در امنیت انرژی جوامع بشری جهان به شمار می آید و با وجود گامهای برداشته شده برای نیل به اهداف محیط ژئوپلتیکی و زیستی و آزادسازی بازارهای انرژی هر جایی که امنیت انرژی کشورها با مخاطره های جدی روبه رو می شود سیاست گذاری های انرژی به تأمین امنیت انرژی کشورشان بر دیگر اهداف اولویت می یابد.
اوجی اظهار نمود: ما همگی شاهد آن بودیم که اتحادیه اروپا که طی دهه های گذشته همواره پیشگام سیاست های آزادسازی انرژی بوده و مقررات زدایی بازارهای نفت و گاز تاکید داشته است زمانیکه با بحران کمبود گاز روبه رو شد به اعمال سیاست های غیر بازاری مانند سقف قیمتی روی آورد و مانع از عملکرد کامل سازوکار بازار شد.
وی ادامه داد: توسعه صنعت گاز در جهان و تحقق امنیت عرضه و تقاضای گاز طبیعی در بازارهای جهانی مستلزم صلح جهانی و سیاست زدایی از تجارت انرژی است. بر این اساس تنش های ژئوپلیتیکی و اعمال هرگونه تحریم یکجانبه یا چند جانبه در تعارض با اصول و موازین حقوق و امنیت انرژی جوامع با مخاطره روبه رو می کند، شایان یادآوردی است قربانیان به مخاطره انداختن امنیت انرژی مردم عادی و بخصوص کشورهای درحال توسعه هستند.
وزیر نفت افزود: اینجانب تاکید دارم ارتقای جایگاه مجمع در بازارهای جهانی گاز و ایفای نقش مؤثرتر برای رشد و توسعه کشورهای درحال توسعه ضرورتی اجتناب ناپذیر است. بر این اساس پیشنهاد می کنم همفکری ها و همکاریهای جمعی اعضای مجمع در سطوح راهبردی مدیریتی و فنی ارتقا یابند. معتقدم که تبادل تجارب موفق میان کشورهای عضو در سطوح یاد شده دراین میان اهمیتی بسزا دارد.
اوجی اظهار داشت: مطالعه پیش نویس بیانیه تهیه شده برای هفتمین نشست سران هم حاکی از اتفاق نظر همه کشورهای عضو در جی ئی سی اف در رابطه با نقش کلیدی و فزاینده گازطبیعی در تأمین نیازهای انرژی توسعه پایدار و دوران گذار انرژی با تاکید بر خصوصیت منحصر به فرد این حامل انرژی است، تاکید حق حاکمیت کشورهای عضو بر منابع گاز محکوم کردن تحریم یکجانبه و خارج از چارچوب سازمان ملل متحد، افزایش همکاری برای عرضه مدوام گاز به بازارهای جهانی، مشارکت در زمینه های فنی و فناورانه و افزایش مصرف گاز در قسمت حمل و نقل از مهم ترین موارد مطرح شده در بیانه است که مورد توافق جمعی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: اینجانب معتقدم پیام اصلی این بیانه نشان دادن مسئولیت مشترک ما برای ارتقا آینده پایدار و ایمن در قسمت انرژی برای همه است. رویکرد ما بعنوان اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز که بیشترین ذخایر گازطبیعی را در اختیار داریم برای عرضه بیشتر گاز طبیعی به بازار جهانی نگاهی با جنبه های انسان دوستانه، عدالت محور، دوستدار محیط زیست و کمک به دسترسی همه جوامع به انرژی در جهان است.
وزیر نفت اضافه کرد: ایران بعنوان یکی از بزرگ ترین دارندگان ذخایر اثبات شده گاز طبیعی جهان و یکی از بزرگ ترین دارندگان شبکه توزیع داخلی گاز طبیعی دنیا برای هرگونه همکاری در قسمت های اکتشاف، حفاری، توسعه بهره برداری و توزیع گاز طبیعی آمادگی دارد. تحقق این امر مستلزم افزایش توان و مدیریت راهبردی و قابلیت های فنی مهندسی است که در اینباره تشویق سرمایه گذاری های مشترک خارجی نقشی برجسته ایفا خواهند کرد. این راهبرد، راهبردی جمعی است و از راه آن توان فناورانه کشورهای عضو مجمع در زنجیره توسعه صنعت گاز طبیعی تقویت خواهد شد.
اوجی اظهار نمود: ازاین رو من از همه کشورهای عضو جی ئی سی اف می خواهم که با اجماع برای تقویت همکاری و گفتگوی بین المللی استقبال نماییم. علاوه بر این ما باید در مقابل تأثیرات منفی تحریم های یکجانبه که نه تنها پیشرفت کشورهای تولیدکننده، بلکه برنامه جهانی محیط زیست را هم مختل می کند، دفاع نماییم. این مسئولیت مشترک ما برای ارتقای یک آینده انرژی پایدار و ایمن برای همه است. همانطور که امروز در اینجا گردهم می آییم اجازه دهید با تعریف پروژه های مشترک و شراکت های راهبردی و استفاده از زیرساخت های بوجود آمده جی ئی سی اف گامی عملی برای دستیابی به اهداف مجمع برداریم.
وی خاطرنشان کرد: همکاران ما طی هفت نشست عالی رتبه به ریاست نماینده محترم الجزایر و همکاری دبیرخانه و بهره گیری از تجربه های نیروهای تخصصی کشورهای عضو زحمات زیادی را برای تدوین پیش نویس بیانیه هفتمین نشست سران متحمل شده اند. امیدوارم نشست وزارتی فوق العاده هم بتواند با همکاری و همفکری شما عزیزان پیش نویس بیانیه را نهایی کند.
وزیر نفت اظهار نمود: اطمینان دارم با برنامه ریزی های عالی دولت محترم الجزایر هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در سطح عالی برگزار می شود و توجه جهانیان را به این نشست مهم و پیام های آن جلب خواهد نمود.
اوجی اضافه کرد: در انتها لازم می دانم از جناب محمد عرقاب، وزیر معادن و انرژی الجزایر ریاست نشست فوق العاده، فتیحه نفاح، رئیس هیئت عالی رتبه، شیخ میشال، رئیس هیئت اجرایی و دیگر اعضای هیئت عالی رتبه قدردانی کنم، همینطور از تلاشهای محمدحامل، دبیرکل و کارکنان توانمند دبیرخانه مجمع تشکر و سپاسگزاری کنم.
وی اظهار داشت: در انتها فرصت را غنمیت می شمارم و از همه شما عزیزان دعوت می کنم که جهت شرکت در بیست وششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز که مقرر است در انتهای سال ۲۰۲۴ میلادی در ایران برگزار گردد به جمهوری اسلامی ایران تشریف بیاورید.
نشست فوق العاده وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو جی ئی سی اف با هدف آماده سازی اسناد اساسی همچون بیانیه برای روز نشست سران کشورهای عضو این نهاد (شنبه، ۱۲ اسفندماه) امروز (جمعه، دهم اسفندماه) در الجزیره پایتخت الجزایر با حضور جواد اوجی، وزیر نفت شروع به کار کرد.




منبع:

1402/12/11
20:16:42
5.0 / 5
469
تگهای خبر: انرژی , بازار , برنامه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
شاپ SHAAP