وام اجاره داده شد، اما چه دیر!

وام اجاره داده شد، اما چه دیر!

با وجود آنكه آمار نشان داده است ۷۸ درصد واجدان شرایط وام اجاره مدارك خویش را در سامانه اقدام ملی بارگذاری كرده اند، طول كشیدن روند پرداخت این تسهیلات، خیلی از مستاجران كه مهلت قراردادشان به اتمام رسیده بود را با مشكلاتی مواجه كرد.


به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، از ۳۵۵ هزار نفری که واجد دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن شناخته شدند تا کنون ۲۸۰ هزار نفر مدارک خویش را در سامانه بارگذاری و به بانک معرفی شده اند. گذشته از اینکه هنوز ۷۵ هزار نفر در صف دریافت وام به سر می برند، پرداخت این تسهیلات آنقدر کند پیش رفت که برای خیلی از خانوارهای اجاره نشین حکم نوشدارو بعد از مرگ سهراب را داشت؛ چون که فصل جابه جایی به پایان رسیده و احیانا این تسهیلات هم مثل بسیاری وامهای بانکی دیگر برای هدف مورد نظر مصرف نخواهد شد.
روند پرداخت تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات یا همان کمک ودیعه اجاره مسکن که در ستاد ملی مقابله با کرونا برای کمک به مستاجران به تصویب رسید از روز یکم شهریور ماه در حدود ۱۳ هزار شعبه بانک سراسر کشور شروع شد اما آنقدر روند آشنایی کارکنان بانک با کارتابل وزارت راه و شهرسازی طول کشید که با گذشت سه ماه از آغاز این فرایند هنوز خیلی از مستاجران موفق به دریافت تسهیلات و حتی بارگذاری مدارک خود نشده اند.
البته ظاهرا سرعت پرداخت وام اجاره افزایش یافته است. طبق آخرین آماری که وزارت راه و شهرسازی ارائه کرده تا آخر آبان ماه ۲۸۰ هزار نفر اطلاعات خویش را در سامانه اقدام ملی مسکن به نشانی tem.mrud.ir بارگذاری کرده اند ولی آمار تعداد افرادی که موفق به دریافت تسهیلات شده اند ارائه نشده است. از طرف دیگر تعداد متقاضیان اولیه ۲.۲ میلیون نفر بودند که بعد از بررسی فقط ۳۵۵ هزار نفرشان شرایط دریافت تسهیلات را داشتند. این در حالیست که طبق برآوردها ۷.۲ میلیون خانوار مستاجر در کشور وجود دارد. آمار گویای آنست که خانوارهای اجاره نشین یا از دریافت این وام خودداری کرده یا به سبب محدود بودن دایره افراد واجد شرایط، مشمول دریافت آن نشده اند.
گروهی از مستاجران در اولویت پرداخت کمک ودیعه مسکن هستند که شامل افراد تازه ازدواج کرده، کسانی که سه فرزند و بیشتر دارند، خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی می شوند. علاوه براین، مستاجران حتما باید اجاره نامه دارای کدرهگیری و شرایط وام ساماندهی را هم داشته باشند یعنی وام یا امکانات یارانه ای از سوی دولت در بخش زمین یا مسکن نگرفته باشند و صاحب ملک نباشند و از سال ۸۴ هیچگونه سابقه خرید و فروش ملک نداشته باشند. ضمن این که باید سرپرست خانوار باشند و شهری را که تقاضا می کنند در آن ۵ سال سابقه سکونت داشته باشند و همه این مولفه ها باید مستند و در سایت قابل بارگذاری باشند.
به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات یا همان وام کمک ودیعه اجاره به میزان ۵۰، ۳۰ و ۱۵ میلیون تومان، از اوایل مردادماه در ستاد ملی مقابله با کرونا به تصویب رسید. سود این تسهیلات ۱۳ درصد است. نحوه بازپرداخت آن بدین صورت است که در روش اول، گیرندگان وام (مستأجران) می توانند تسهیلات را یک ساله دریافت نمایند و صرفاً سود آنرا ماهانه بپردازند و در آخر سال، اصل آنرا پرداخت کنند. در روش دوم، متقاضیان می توانند وام را سه ساله دریافت نمایند و در مدت ۳۶ ماه اصل و فرع آنرا به بانک بپردازند. مستاجران در تهران ماهانه ۵۴۰ هزار تومان، کلانشهرها ۳۲۰ هزار تومان و سایر شهرها ۱۶۰ هزار تومان پرداخت خواهند کرد.




منبع:

1399/09/02
20:30:53
5.0 / 5
1786
تگهای خبر: برند , خدمات , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
شاپ SHAAP