با حضور در مجلس
وزیر جهاد کشاورزی: برای نخستین بار پول چای کاران بموقع پرداخت گردید
به گزارش شاپ، وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: امسال و در ماه های گذشته علاوه بر تسویه بدهی های قبل، برای نخستین بار است که بموقع پول چای کاران بصورت 100 درصد پرداخت شده است.
به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس که جهت پاسخ به ۳ پرسش مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود بر اساس این که «علت واردات بالاتر از نیاز چای چیست؟»، «علت واردات بالاتر از نیاز برنج در کشور چیست؟» و «علت عدم توجه به تولیدکنندگان برنج چای و ابریشم در کشور چیست؟» در صحن مجلس حضور یافته بود، عنوان کرد: تعدادی از این موضوعات مرتبط به قبل دولت چهاردهم بود اما باز هم جا داشت تا به آن پرداخته شود. در حدود ۲۲ هزار هکتار باغات چای در کشور داریم و حدود ۲۸ هزار تن چای خشک تولید شده است. از این مقدار ۵۱۲ میلیارد تومان سهم کارخانجات بود و ۵۰۴ میلیارد تومان که ۲۵ درصد می شود، سهم دولت بود. امسال و در ماه های گذشته علاوه بر تسویه بدهی های قبل، برای نخستین بار است که بموقع پول سهم دولت چای کاران بصورت ۱۰۰ درصد پرداخت شده است. در صورتیکه قبلا این تسویه ها به سالیان بعد هم می کشید.
وی اضافه کرد: یک حمایت دیگری هم که شده است در موضوع سیاستگذاری و قیمت گذاری است. حدود ۳۰ درصد از قیمت چای امسال که قیمت گذاری و سیاستگذاری شد و یک سیاست دیگری که ما امسال آن رو اعمال کردیم این بود که نیازمان به واردات را به خرید داخل وصل کردیم. یعنی هر کسی می خواهد چایی وارد کند مابه ازای آن بایستی از چای کاران داخلی کشور چای خریده باشد.
وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۳۸ هزار تن چایی وارد شده است، در صورتیکه این مقدار در سال قبل ۴۲ هزار تن بوده است. ما مکلف هستیم و افتخار می نماییم و وظیفه مان هست که از تولیدکنندگان حمایت نماییم ولی روبروی ما سفره مردم قرار دارد. روبه روی ما بازار قرار دارد که برای آن هم ما مسئولیت داریم. ما باید طوری بازار را تنظیم نماییم که قیمت هم برای تولیدکننده عادلانه و منصفانه باشد و هم برای مصرف کننده اینطور باشد. وقتی در کشور نیاز به واردات هست نمی شود جلوی واردات رو بگیریم.
نوری قزلجه اظهار داشت: امسال تولید داخلی برنج ما حدود دو و نیم میلیون تن هست اما نیاز امسال ما به برنج ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن هست. پس حدود ۸۰۰ هزار تن نیاز به واردات داریم و بایستی واردات آن انجام بگیرد. تا ۱۰ ماهه امسال این عدد ۷۲۱ هزار تن هست. یعنی باز هم کمترین مقدار واردات برنج در طول سالهای گذشته را داشتیم. برای نخستین بار امسال ما قیمت گذاری برنج را انجام دادیم و همانجا هم کوشیدیم که سود تولید کنندگان را لحاظ نماییم. این برای نخستین بار بود که اتفاق می افتاد و جلسه خیلی پرتنشی هم داشت. نمایندگان مجلس هم به عنوان ناظر و شاهد حضور داشتند ولی این کار را انجام دادیم و واردات برنج را هم منوط کردیم به خرید داخل. اما حتما باید مراعات نماییم چونکه یک روز کمبود برنج، ولو جزئی می تواند کل بازار را به هم بریزد و می تواند قیمت را افزایش بدهد. ما بایستی حواسمان در کنار تولید کننده به سفره مردم هم باشد.
وی اضافه کرد: در بحث منظم کردن ثبت سفارش ها، شکستن انحصار در این زمینه ها و در نهایت صرفه جویی ارزی به خاطر بار سنگینی که برای بودجه کشور دارد باید با دقت عمل نماییم.
ادامه دارد...
منبع: شاپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب