در گفت وگو با شاپ

سپه وند: باید عضو FATF شویم

سپه وند: باید عضو FATF شویم

شاپ: یکی از اعضاء کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی معتقد می باشد که دیدگاه حاکمیت نسبت به انرژی باید تغییر کند و باید ارزش بیشتری برای انرژی قائل باشیم؛ او همین طور بر این باور است که در صورت تحقق سرمایه گذاری لازم، در در بازه ای سه الی پنج ساله غلبه بر ناترازی ها در عرصه انرژی به انجام می رسد.


رضا سپه وند نماینده مردم خرم آباد و چگنی در گفتگویی با ایسنا عدم سرمایه گذاری خارجی در عرصه نوسازی و تجهیز زیرساخت های نیروگاهی کشور را یکی از دلیلهای مواجهه کشور با ناترازی در عرصه انرژی مطرح کرد و اظهار داشت: متاسفانه تحریم ها و عدم عضویت در FATF سبب شده که ما در این بخش سرمایه گذاری نداشته باشیم.
متن کامل این گفت و گو را در ادامه می خوانید:

یکی از با اهمیت ترین مسائلی که امروز کشور با آن روبروست بحث ناترازی ها خصوصاً در عرصه انرژی است؛ به عنوان عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از نظر شما علت رسیدن به این نقطه چیست؟

طی دو دهه گذشته در کشور با توسعه کمّی در عرصه های تولید خودرو، صنعت و شبکه گازرسانی در روستاها مواجه بوده ایم که همه این ها سبب شده که مصرف انرژی در کشور افزایش یابد. خودروسازان سالانه قریب به یک میلیون خودرو وارد بازار می کنند که همه این ها نیازمند سوخت است؛ از جانب دیگر توسعه به روستاها سبب شده که مصرف گاز در یک دهه اخیر به شدت افزایش یابد. در عرصه مصرف آب نیز با همین وضعیت مواجه هستیم و توسعه کشاورزی سبب شده که مصرف آب افزایش یابد.

الان به بهانه این که ما مشاغل زیادی در عرصه خودرو داریم، خودرو های پر مصرف و ناایمن را تولید می نماییم و انحصار خاصی نیز درباب تولید خودروی داخلی داریم و به شدت درحال ضربه زدن به منافع ملی هستیماین توسعه ها همه باید متناسب با افزایش تولید انرژی در کشور صوت می گرفت اما متاسفانه خصوصاً یک دهه گذشته توجه ویژه ای به تولید انرژی نداشتیم و میانگین عمر خیلی از نیروگاه های حرارتی کشور به بالای ۲۰ سال رسیده است و راندمان آنها نیز به شدن کاسته شده است. همین طور در عرصه انرژی های تجدیدپذیر خصوصاً برق خورشیدی توسعه لازم را نداشتیم؛ با وجود تولیدات صنعتی که در عرصه لوازم خانگی، خودرو و تجهیزات داشتیم، به بهینه سازی مصرف سوخت نیز دقت های لازم صورت نگرفته است. امروز میانگین مصرف بنزین خودرو های کشورهای همسایه ما ۸ لیتر ولی در کشور ما ۱۱ لیتر است و با عنایت به ورود سالانه یک میلیون خودرو به بازار، مصرف بالای سوخت سبب می شود که مصرف بنزین در کشور به شدت افزایش یابد، بنابراین نیز امروز مجبوریم بجای صادرات، واردات بنزین داشته باشیم.

الان بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر بنزین در روز درحال قاچاق است و ما حدود معادل همین میزان داریم بنزین وارد می کنیماز طرف دیگر ما با مقوله قاچاق انرژی مواجهیم؛ امرروز قاچاق سوخت و محصولات مختلف در عرصه های انرژی را داریم و با شبکه های قاچاق سوخت نیز مبارزه خوبی نداشتیم؛ الان بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر بنزین در روز درحال قاچاق است و ما حدود معادل همین میزان داریم بنزین وارد می کنیم؛ همه این ها سبب ناترازی هایی در برق، گاز و بنزین شده است و باید فکر عاجلی رو در این مورد داشته باشیم.

از نظر شما راهکار ناترازی های حوزه انرژی چیست؟


ما خواه ناخواه باید تجهیزات مان را به روز نماییم یعنی نیروگاه های برق حرارتی ما باید بجای کلاس A کلاس F باشند تا راندمان بالاتری داشته باشند ولی متاسفانه تحریم ها و عدم عضویت در FATF سبب شده که ما در این بخش سرمایه گذاری نداشته باشیم؛ بدین سبب قسمتی از راهکار ناترازی انرژی بروزرسانی نیروگاه های برق حرارتی است و بخش دیگر نیز مربوط است به سرمایه گذاری در عرصه پالایشگاه ها جهت تولید بنزین بیشتر و باکیفیت تر؛ بهینه سازی مصرف سوخت نیز ار دیگر اقداماتی است باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد اما متاسفانه تا حالا فرهنگ سازی لازم در این حوزه انجام نشده است و مصرف ما در عرصه های خانگی و صنعتی از متوسط جهانی بسیار بالاتر است.
«رضا سپهوند» در مرحله دوم انتخابات دوره دوازدهم مجلس با ۴۵ هزار و ۹۳۴ رأی وارد مجلس شد


منبع:

1403/11/24
11:38:30
5.0 / 5
81
تگهای خبر: ارز , انرژی , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
شاپ SHAAP