خیز بخش تعاون برای افزایش نوآوری و شکوفایی

خیز بخش تعاون برای افزایش نوآوری و شکوفایی

به دنبال افتتاح چهار مرکز دیگر نوآوری و توسعه بخش تعاون کشور تعداد این مراکز به ۱۵ مرکز افزوده شد تا با پیوند میان نوآوری و فناوری در بخش تعاون و توسعه تعاونی های دانش بنیان به ارتقای سهم بخش تعاون منجر شود.



به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، ایجاد و گسترش مراکز نوآوری و توسعه تعاون (منتا) باعث افزایش بهره وری در تعاونی ها می شود و زمینه تحقیق و توسعه و نوآوری در شرکتهای تعاونی را فراهم می آورد.
تابحال ۱۱ مرکز نوآوری توسعه تعاون در کشور راه اندازی شده که با آغاز به کار چهار مرکز جدید در استان های سمنان، گیلان، خوزستان و سیستان و بلوچستان در روز گذشته، این مراکز به ۱۵ مرکز منتا ارتقا پیدا کرده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ادغام حوزه نوآوری و دانش بنیان را یک راهبرد اساسی در بخش تعاون دانسته و از روند رو به رشد توسعه نوآوری و مشارکت شرکتهای دانش بنیان در بخش تعاون و توسعه زیست بوم نوآوری در حوزه تعاون کشور ابراز امیدواری کرده است.

مرکز نوآوری توسعه تعاون با مشارکت ۴۹ درصدی صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون و ۵۱ درصدی بانک توسعه تعاون راه اندازی شده تا متقاضیان سرمایه گذاری در تعاونی که رتبه مناسبی برای تسهیلات نمی گیرند بتوانند ارتقا و وام دریافت نمایند.
تشکیل منتا اولین گام مشترک معاونت تعاون، بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون کشور به حساب می آید.
یکی از ماموریتهای اساسی منتا در زمینه توسعه نوآوری در تعاون، تشکیل زیست بوم آن و پیوند میان بدنه تعاون کشور با بازیگران نوآوری و آشنایی فعالان نوآوری با مقوله تعاون است.
محمدجعفر کبیری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با ایسنا درباره جزئیات راه اندازی مراکز نوآوری و توسعه بخش تعاون اظهار نمود: در وزارت تعاون تمرکز ویژه ای بر بحث نوآوری داریم و درصدد توسعه این مراکز ر تمام استانها هستیم. در این مراکز برای تعاونی های سنتی که تمایل دارند به سمت ایده های نوآورانه بروند هم برنامه ای در نظر گرفته شده و این تعاونی ها می توانند از راه توسعه مهارت سبب افزایش بهره وری شوند.
وی ادامه داد: توسعه نوآوری یکی از نگاههای جدی ما در بخش تعاون است؛ بدین منظور با پشتیبانی از تعاونی های دانش بنیان و شرکتهای نوپا درصدد تحقق این رویکرد در بخش تعاون هستیم.
معاون وزیر تعاون در مورد راه اندازی مراکز نوآوری و توسعه تعاون اظهار داشت: هم اکنون ۱۱ مرکز نوآوری و توسعه تعاون (منتا) در کشور وجود دارد که با آغاز به کار این چهار مرکز تعداد مراکز منتا به ۱۵ مرکز می رسد.
به قول کبیری، برای فعالیت این مراکز بودجه مستقلی درنظر گرفته شده و طبق هدفگذاری ها مقرر است تا آخر سال آینده هر استان به یک مرکز "منتا" مجهز شود.
وی کمک به تشکیل و تقویت واحدهای تحقیق و توسعه در بخش تعاون و ارتقای بهره وری شرکتهای تعاونی را همچون اهداف ایجاد مراکز نوآوری تعاون عنوان نمود.
به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، زیست بوم نوآوری بخشی از نیازهای کشور را که بخش تعاون در گذشته قصد داشته به شکلهای مختلف پاسخگوی آن باشد، برطرف می کند و از پیوند میان نوآوری و تعاون ارزش افزوده اقتصادی جدیدی برای کشور بوجود می آورد.
در شرایطی که کشور در مقابل شدیدترین تحریم های ظالمانه ایستادگی می کند و کرونا آثار شدید اقتصادی را به فضای کسب و کار کشور تحمیل کرده، توسعه بخش تعاون می تواند به افزایش تاب آوری اقتصادی کشور کمک نماید.




منبع:

1400/07/01
23:32:14
5.0 / 5
1270
تگهای خبر: ارز , سرمایه , سرمایه گذاری , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
شاپ SHAAP