دیپلماسی مهارت در دستور کار سازمان فنی و حرفه ای

دیپلماسی مهارت در دستور کار سازمان فنی و حرفه ای

به گزارش شاپ، در جهان امروز دیپلماسی مهارت بعنوان یک اصل شناخته شده مبنای توسعه خیلی از فعالیتهای تجاری و اقتصادی و تعاملات بین المللی قرار دارد و خیلی از کشورها از دیپلماسی مهارت برای توسعه مناسبات و تعاملات خود با دیگر کشورها استفاده می نمایند.



به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، دیپلماسی مهارت بعنوان یکی از ابزارهای مورد اتکای دیپلماسی به معنای برقراری و تقویت روابط دو یا چندجانبه به منظور تأمین منافع ملی در زمینه هایی همچون تقویت توانمندی های نیروی انسانی کشور، تقویت توانمندی های فناوری و به صورت کلی بهره برداری از تجارب موفق مهارتی سایر کشورها، معنا می شود.

به اعتقاد کارشناسان دیپلماسی مهارت محور می تواند مبنای توسعه فعالیتهای تجاری و تعاملات بین المللی در قسمت های مختلف بخصوص در حوزه اقتصاد باشد.

در سند مهارت آموزی سازمان فنی و حرفه ای ایران بعنوان متولی امر مهارت آموزی در کشور، تعریف «دیپلماسی مهارت»، دستیابی و نیل به اهداف عالی نظام جمهوری اسلامی ایران از راه صدور مهارت و فناوری در بستری سیاسی عنوان شده است.

در همین راستا در دولت سیزدهم نشست های بین المللی وبیناری از جانب سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با برخی کشورها برگزار شده که همچون آنها میتوان به مؤسسه توسعه کارآفرینی هند و آژانس توسعه مهارت روسیه و به تازگی دیدار با هیات اعزامی تاجیکستان اشاره نمود.

غلامحسین حسینی نیا _ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در گفتگو با ایسنا، دیپلماسی مهارت را همچون برنامه ها و اولویتهای این سازمان در جهت توسعه روابط بین الملل در دولت سیزدهم عنوان کرده و ضمن تاکید بر ضرورت پیگیری دیپلماسی مهارت و توسعه روابط با شرکای خارجی، می گوید: بحث تعاملات بین المللی بخصوص ارتباط با کشورهای همسایه و منطقه در دولت سیزدهم از اولویت بالایی برخوردار شده و اهمیت دیپلماسی مهارت در جهت توسعه همکاریهای بین المللی برای ارتقای مستمر آموزش های مهارتی، باید به صورت ویژه مدنظر قرار بگیرد.

وی از تدوین ۲۵ اولویت برای توسعه همکاریهای بین المللی و ساماندهی ۲۹ سند همکاری بین المللی اطلاع داده و می افزاید: سازمان آموزش فنی و حرفه ای در جهت توسعه دیپلماسی مهارت ضمن ایجاد میز همکاریهای بین المللی برای ۴۵ کشور، نشستهای مشترکی را با سازمانها و موسسات خارجی همچون موسسه توسعه کارآفرینی هند، جهاد البناء لبنان، سازمان مسابقات فدراسیون روسیه و نمایندگی صندوق جمعیت ملل متحد در ایران برگزار کرده است.

حسینی نیا ضمن اشاره به ایجاد کمیته امور بین الملل، از تهیه و ارسال پیش نویس برنامه و تفاهمنامه همکاری مشترک با کشورهای نیجر، تاجیکستان، سوریه، چین، روسیه، ژاپن، مالزی، صربستان، عمان، عراق و جمهوری موریس و امضای برنامه اقدام مشترک با تاجیکستان بعنوان یکی از مهم ترین اقدامات سازمان آموزش فنی و حرفه ای در جهت توسعه دیپلماسی مهارت نام می برد.

در حال حاضر دیپلماسی مهارت، امکان برقراری ارتباط مؤثر با کشورهای منطقه بخصوص کشورهای اسلامی را ممکن ساخته و خیلی از کشورهای توسعه یافته باوجود محرومیت از منابع طبیعی، با استفاده از فناوری به رشد قابل توجهی دست یافته اند.

به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، سازمان آموزش فنی و حرفه ای با چشم انداز حضور مؤثر در عرصه بین المللی، نوع جدیدی از تعاملات بین المللی را با استفاده از آموزش های فنی و حرفه ای تحت عنوان دیپلماسی مهارت طراحی نموده است. به اعتقاد خیلی از کارشناسان، آموزشهای مهارتی به علت فراگیر بودن مخاطبان از یکسو و ناگزیر بودن کشورها از پرداختن به آن از طرفی، زمینه بسیار خوبی برای برقراری روابط و گسترش تعاملات مؤثر بین المللی است.




منبع:

1401/08/26
12:11:09
5.0 / 5
677
تگهای خبر: آموزش , برنامه , فناوری , مهارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
شاپ SHAAP