شاپ: سالم بودن اجزای مختلف ترمز خودرو اهمیت بسیاری دارد. سیستم ترمز در اتومبیلها بسته به نوع و امکانات تعبیهشده برای خودرو دارای اجزای مختلفی هستند.
از هنگامی که خودرو استارت میخورد تا زمانی که خاموش میشود، در تمام مراحل یکی از سیستمهای ماشین فعال بوده و عملکرد هر سیستم بر روی سیستم دیگر تاثیر دارد. از همین رو حذف هر سیستم مساوی با اختلال در کارکرد تمام ماشین است. به بیان سادهتر مانند اجزای یک ساعت، تمام بخشها و قطعات موجود در خودرو برای روشن شدن و به حرکت درآمدن آن لازم و ضروری است.
لوازم یدکی برقی خودرو
سیستم برق خودرو حیاتیترین سیستم ماشین است که بیشترین وظیفه را بر عهده دارد و پیچیدهترین سیستم درون خودرو است. سیستم برق ماشین دارای بخشها و قطعات متفاوتی است که در ادامه قطعات اصلی آن به اختصار معرفی میشوند.
باتری منبع اصلی برقرسانی ماشین است که تمام برق مورد نیاز خودرو را تامین میکند. دینام نیز لوازم یدکی دیگری است که وظیفه پر نگه داشتن باطری را بر عهده دارد. وظیفه تقویت ولتاژ برق باطری نیز برعهده کوئل است. انژکتور قطعه برقی دیگری است که سوخت و هوا را ترکیب کرده و آن را به موتور ماشین تزریق میکند. وایر شمع جریان الکتریسیته لازم را به شمعهای ماشین میرسانند تا جرقه لازم برای روشن شدن ماشین ایجاد شود. علاوه بر این، در خودروهای انژکتوری برای کنترل مقدار سوخت ماشین از کامپیوتر استفاده میشود.
استپر موتور، رله اصلی، سنسور دمای آب، سنسور دور موتور، سنسور سرعت، سنسور روغن ترمز، سنسور دمای هوا، سوئیچ دربها، سوئیج موتور، سنسور روغن ترمز، انواع لامپهای موجود در خودرو و... از جمله لوازم یدکی برقی خودرو محسوب میشوند. بسیاری از این قطعات طول عمر مشخصی داشته و نیاز به تعویض دارند. نکته حایز اهمیت این است که برای تعویض برخی قطعات برقی ماشین نیازی به متخصص و مراجعه به تعمیرگاه نیست و هنگامی که عملکرد قطعه با اختلال مواجه شد میتوانید قطعه مورد نیاز خود را از فروشگاههای آنلاین مانند یدک لوکس تهیه کنید.
لوازم یدکی بدنه خودرو
بدنه خودرو ظاهریترین بخش ماشین بوده و اولین قسمتی است که توجه هر بینندهای را به خود جلب میکند. میتوان گفت به همین دلیل است که خودروسازان هزینه گزافی برای طراحی بدنه میپردازند. ساختار بدنه ماشین معمولا از آلیاژ فولاد ضد زنگ و استیل ۳۰۴ تولید میشود.
بدنه ماشین از قطعات مختلفی ساخته شده است. اولین بخشی که نمای ظاهری و کلی خودرو محسوب میشود شاسی خودرو است که آن را چهارچوب اتومبیل میدانند. درواقع سایر لوازم یدکی بدنه خودرو مانند درب، سقف و... بر روی آن نصب میشوند.
سپر از دیگر قطعات مهم در بدنه ماشین است که وظیفه محافظت از بدنه خودرو را بر عهده دارد. این قطعه یدکی از ترکیب آلیاژ فلز، پلاستیک و الیاف کربن تولید شده و به همین دلیل دارای وزن کم، مقاومت بالا و انعطاف و استحکام بالایی است. چراغها نیز جزو اجزای بدنه ماشین بوده و شامل چراغ جلو، چراغهای راهنمایی، چراغ عقب و... میشوند.
سینی زیر موتور ماشین از دیگر بخشهای خودرو است که زیر موتور نصب میشود و نوعی پوشش برای موتور ایجاد میکند. جنس این قطعه پلاستیکی و در بعضی مواقع فلزی است. در واقع جنس سینی زیر موتور باید بهگونهای باشد که در صورت تماس با آب زنگ نزند.
گلگیر نیز یک قطعه فلزی است که در تصادفها در معرض ضربه و آسیبدیدگی قرار دارد. در واقع بدون وجود گلگیر در ماشین، بدنه خودرو زنگ زده و تراشیده میشود. سقف، دربها، کاپوت و... سایر قطعات مربوط به بدنه خودرو هستند.
لوازم یدکی ترمز خودرو
سیستم ترمز خودرو نیز یکی از مهمترین بخشهای خودرو است. اختلال در عملکرد این سیستم میتواند منجر به بروز حوادث ناگواری شود. از همین رو سالم بودن اجزای مختلف آن اهمیت بسیاری دارد. سیستم ترمز در اتومبیلها بسته به نوع و امکانات تعبیهشده برای خودرو دارای اجزای مختلفی هستند.
سیستم ترمز شامل انواع مختلفی مانند ترمز مکانیکی که توسط نیروی مکانیکی اتومبیل را متوقف میکند و یا ترمز هیدرولیکی که در حال حاضر در صنعت خودروسازی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، میشود. علاوه بر این، ترمز پنوماتیک یا بادی، ترمز خلا و ترمز الکتریکی نیز از انواع دیگر سیستم ترمز در خودرو هستند. این سیستمها براساس نوع طراحی و سیستم کل ماشین توسط خودروسازان انتخاب و بر روی اتومبیل نصب میشوند.
پدال ترمز، مخزن روغن ترمز، لنتهای ترمز، دیسک ترمز، پیستون اصلی روغن ترمز، پیستون فرعی روغن ترمز، میلههای فشاری پیستون، کاسه چرخ در ترمزهای کاسهای، ترمز دستی و کابل آن، پمپ ترمز، فنر، پین و واشر پین نگهدارنده کفشک، پیچهای هواگیری سیلندر و شلنگ ترمز، شیلنگ بوستر ترمز، پیچهای دیسک ترمز، سوپاپ کنترل فشار و فنر برگردان روی پیستون و... از جمله مهمترین لوازم یدکی ترمز خودرو هستند.
تمام قطعات و بخشهای عنوان شده شامل برندها و جنسهای مختلفی هستند که در صورت نیاز میتوانید آن را از فروشگاههای موجود در سطح شهر و یا فروشگاههای آنلاین تهیه کنید. یکی از نکاتی که قبل از خرید لوازم یدکی خودرو باید به آن توجه کرد، اصالت کالا است. از همین رو توصیه میشود تمام قطعات یدکی مورد نیاز خود را از فروشگاههای معتبر مانند یدک لوکس تهیه کنید.
لوازم یدکی فرمان خودرو
فرمان خودرو بخشی از خودرو است که رانندگی بدون آن امکانپذیر نیست. غربیلک فرمان، میل یا ستونی فرمان، جعبه فرمان، بازوی پیتمن، میل درگ شغال دست، سگدست، میل فرمان وسط، اهرم تایراد، جک هیدرولیک فرمان، سیبک بیرونی فرمان، سیبک مفصل فرمان، پمپ هیدرولیک فرمان، شیر هیدرولیک فرمان و... بخشی از لوازم یدکی فرمان خودرو محسوب میشوند.
اصلیترین بخش فرمان در خودروهای قدیمی و سنگین جعبه فرمان است که باید آن را جزو قطعات یدکی گران قیمت خودرو دستهبندی کرد. وظیفه جعبه فرمان انتقال حرکت فرمان به چرخهای ماشین است. در واقع این قطعه حرکتهایی که راننده به فرمان میدهد را در ابتدا به چرخدندهها و بعد به چرخها منتقل میکند.
جعبه فرمانهای موجود در انواع خودروها را میتوان در دو دسته کلی تقسیمبندی کرد. نوع اول جعبه فرمانهای مکانیکی هستند که اجزای مکانیکی چرخش دست راننده را به چرخها منتقل میکنند. جعبه فرمانهای با توان کمکی نیز نوع دوم هستند که علاوه بر قطعات مکانیکی، دارای تجهیزات الکتریکی و هیدرولیکی بوده و به افزایش گشتاور دست راننده کمک میکنند. این نوع فرمان که امروزه در صنعت خودروسازی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد شامل سه نوع فرمان هیدرولیکی، فرمان الکتروهیدرولیکی و فرمان الکتریکی میشود.
جعبه فرمان حلزونی انگشتی، جعبه فرمان حلزونی با دنده تاج خروسی، جعبه فرمان حلزونی غلتکی، جعبه فرمان ساچمهای با دنده تاج خروسی و جعبه فرمان چرخدنده شانهای از انواع جعبه فرمان مکانیکی هستند که در ماشینهای قدیمی کاربرد دارند.
لوازم یدکی انژکتور خودرو
وظیفه انژکتور در خودرو پاشش سوخت به درون سیلندر است. محل قرارگیری این قطعه در ورودی سیلندر بوده و عمل تزریق سوخت درون محفظه احتراق را انجام میدهد. این قطعه یدکی وظیفه خود را به کمک جریان الکتریکی انجام میدهد و به همین دلیل ز بخشهای مختلفی تشکیل شده است.
اورینگ، فیلتر ورودی، بدنه انژکتور، سلونوئید، سوزن انژکتور، سوراخ خروجی، درپوش محافظ و... از بخشهای مهم انژکتور خودرو محسوب میشوند. از دیگر لوازم یدکی انژکتور خودرو میتوان به سیستم منطق خودرو، پمپ بنزین، مانیفولد هوا، مانیفولد گاز، سنسور دریچه گاز، سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور، پیچ درب ترموستات، رابط منیفول، دوراهی منیفول فلزی رزوهدار پلاستیکی، دوراهی منیفول فلزی رزوهدار، دوراهی منی فول فلزی رزوهدا رپلاستیکی ، سوکت فن انژکتور و... اشاره کرد.
انواع سیستمهای انژکتوری در خودرو شامل سیستم انژکتوری مکانیکی، سیستم انژکتوری الکترونیکی، سیستم انژکتوری الکترومکانیکی، سیستم انژکتوری نقطهای و سیستم انژکتوری چند نقطهای میشود. هر کدام از این سیستمها براساس نوع سیستم به کار رفته در خودرو انتخاب شده و مورد استفاده قرار میگیرند.