۳ روش پر کردن دندان شکسته که باید بدانید

۳ روش پر کردن دندان شکسته که باید بدانید

به گزارش شاپ، انواع مختلفی از روش های درمان برای دندان شکسته وجود دارد که بسته بشدت شکستگی و محل آن متفاوت می باشد. بعضی از رایج ترین درمان ها در ادامه توضیح داده می شود



به گزارش تجاری خبرگزاری مهر، دندان های شکسته می توانند مشکلی شایع و ناراحت کننده باشند. علاوه بر درد و ناراحتی، جویدن و صحبت کردن را هم دشوار می کنند. خبر خوب اینست که شما می توانید با مراجعه به دندانپزشکی و معاینه می توانید پر کردن دندان شکسته را انجام دهید. شکستگی دندان با مواد پر کردن دندانپزشکی تنها ۳۰ دقیقه زمان می برد و ماندگاری مادام العمر دارد.
وقتی می گوئیم دندان شکسته است، منظورمان از چیست؟
شکستگی دندان، یکی از مشکلاتی است که در دسته صدمه های جزئی به عاج و مینای دندان قرار می گیرد. این مشکلات در مراحل ابتدایی قابل کنترل و ترمیم هستند و اگر بموقع به آن توجه گردد، از بروز مشکلات بزرگ تر جلوگیری می کند. علت شکستگی دندان می تواند متنوع باشد ولی در اکثر موارد به میزان آسیب وارده به مینا و عاج دندان بستگی دارد.
یکی از علل شایع شکستگی دندان، سوانح رانندگی است که ممکنست با وسایل نقلیه موتوری یا غیرموتوری اتفاق بیفتد. همچنین، زمین خوردن حین راه رفتن یا دویدن هم می تواند منجر به شکستگی دندان شود. در صورتیکه کارهای ورزشی مانند فوتبال، هندبال، والیبال و بسکتبال هم ممکنست با صدمه به صورت، فک و دهان همراه باشد.
علاوه بر این، جویدن مواد غذایی سفت و شکستن اجسام سخت با دندان هم می تواند به شکستگی دندان منجر شود. حتی سقوط از ارتفاع هم این پیامد را به دنبال دارد. بدین سبب دندان ها عضو حساسی هستند که هر لحظه و در هر مکان باید از آنها مراقبت کرد. انواع روش های پر کردن دندان شکسته
انواع مختلفی از روش های درمان برای دندان شکسته وجود دارد که بسته بشدت شکستگی و محل آن متفاوت می باشد. بعضی از رایج ترین درمان ها عبارتند از: باندینگ
در این روش، از ماده ای همرنگ دندان برای ترمیم شکستگی های کوچک استفاده می شود. این مورد یک روش سریع و آسان است که معمولا بدون درد به انجام می رسد. باندینگ معمولا برای شکستگی های جزئی که مینای دندان را تحت تاثیر قرار می دهد استفاده می شود. روکش
در این روش، از روکش برای پوشاندن و صیانت از دندان شکسته استفاده می شود. روکش ها از مواد مختلفی مانند سرامیک، کامپوزیت یا فلز ساخته می شوند. آنها بادوام تر از باندینگ هستند و می توانند برای ترمیم شکستگی های بزرگ تر که عاج دندان را تحت تاثیر قرار می دهند، استفاده شوند. عصب کشی
اگر شکستگی به عصب دندان صدمه برساند، ممکنست احتیاج به عصب کشی باشد. در این روش، پالپ (عصب و بافت خونی) از دندان برداشته شده و کانال ریشه تمیز و پر می شود. عصب کشی می تواند درد و ناراحتی در رابطه با دندان شکسته را تسکین دهد.
با توجه به اطلاعاتی که در وب سایت دکتر الهام وزیری درج شده است، پر کردن دندان شکسته به روش عصب کشی مزایای بسیاری دارد، از جمله:
ترمیم دندان با بوجودآوردن کانال ریشه یکی دیگر از روش های ترمیم دندان های شکسته است. این روش درمان اغلب جهت شکستگی های عمیق به کار برده می شود و تاثیر بسزایی در ترمیم و بهبود وضعیت دندان های شکسته دارد.
ایمپلنت دندان
اگر دندان بشدت شکسته شده باشد یا قابل ترمیم نباشد، ممکنست احتیاج به ایمپلنت دندان باشد. ایمپلنت یک ریشه دندان مصنوعی است که از تیتانیوم تولید شده و به استخوان فک جراحی می شود. سپس میتوان از یک تاج برای ترمیم ایمپلنت و جایگزینی دندان شکسته استفاده نمود. اگه دوست دارید بدانید بهترین ایمپلنت دندان رو بشناسید باید گفت به صورت کلی آن دسته از ایمپلنت دندان که از نظر کیفیت، کارایی و طول عمر در سطح بالاتری قرار داشته و شباهت بیشتری به دندان های طبیعی دارند، بهترین مارک ایمپلنت دندان نامیده می شوند.
بهترین درمان برای دندان شکسته شما به وضعیت خاصی که دارید، بستگی دارد. برای بحث در مورد گزینه های خود و تعیین بهترین روش درمانی برای شما، با دندانپزشک خود مشورت کنید.
ایمپلنت دندان از تازه ترین روش های درمانی برای پر کردن جای دندان های خالی است. در گذشته بیمارانی که دندان های خویش را از دست می دادند، ناچار بودند از روش هایی مثل استفاده از دندان مصنوعی یا بریج دندان بهره گیرند. مهم ترین مشکل این روش ها عمر پایین دندان های جایگزین و فرسودگی استخوان لثه در بلند مدت است. بعلاوه که دندان های بریج یا مصنوعی کاربرد دندان های اصلی را نخواهند داشت؛ اما در روش ایمپلنت از فیکسچر به جای ریشه دندان استفاده می شود؛ فیکسچر کمک می نماید تا دندان های ایمپلنت کاملا با لثه درگیر باشند و علاوه بر ظاهر بهتر، از نظر کاربرد هم دقیقا شبیه دندان های اصلی عمل کنند. در این مقاله می خواهیم در رابطه با نحوه ایمپلنت دندان، مزایا و معایب ایمپلنت و محدودیت های آن صحبت نماییم. کدام روش پر کردن دندان شکسته برای من بهتر است؟
در اینجا چند نکته اضافی در مورد درمان های دندان شکسته آورده شده است:
باندینگ معمولا کمترین هزینه را دارد. درمان، اما ممکنست به اندازه روکش ها یا ایمپلنت ها بادوام نباشد.
روکش ها می توانند قوی و بادوام باشند، اما گران تر از باندینگ هستند. جهت استفاده از روکش ها هم لازم است از مواد بیشتری روی دندان استفاده گردد.
عصب کشی معمولا روشی مؤثر برای تسکین درد دندان شکسته است، اما هزینه بالایی دارد. عصب کشی همینطور ممکنست عمر دندان را کوتاه کند. یعنی بعد از گذر مدت زمانی احتیاج به کشیدن آن داشته باشید.
ایمپلنت های دندانی بادوام ترین و طبیعی ترین گزینه برای جایگزینی دندان های شکسته هستند. با این وجود، هزینه ایمپلنت ها نسبت به تمام روش های پر کردن دندان بسیار بالا است.
در نهایت، بهترین راه برای تعیین بهترین روش درمان برای دندان شکسته شما، مشورت با دندانپزشک خود و بحث در مورد گزینه های خود است.
برای جلوگیری از این مشکلات، مراقبت از دندان ها و انجام ویزیت های دوره ای به دندانپزشک ضروری هستند. همچنین، در صورت وقوع صدمه به عاج یا مینا دندان، باید بلا فاصله اقدامات لازم برای ترمیم آن صورت گیرد تا از تشدید مشکلات جلوگیری شود. آیا پر کردن دندان شکسته عوارض دارد؟
در حالی که این روش معمولا بی خطر و مؤثر است، اما عوارضی هم وجود دارد که ممکنست پس از آن رخ دهد. در اینجا بعضی از عوارض احتمالی پر کردن دندان شکسته را بررسی می نماییم. حساسیت
برخی از افراد ممکنست پس از پر کردن دندان، بخصوص به غذاها و نوشیدنی های گرم یا سرد، حساسیت دندانی را تجربه کنند. این حساسیت معمولا موقتی است و طی چند روز یا چند هفته از بین می رود. درد
درد خفیف تا متوسط پس از پر کردن دندان طبیعی است. این درد معمولا با داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن قابل تسکین است. با این وجود، اگر درد شدید باشد یا بیشتر از چند روز بطول بیانجامد، باید به دندانپزشک خود رجوع کنید.
افتادن پرکردگی
در برخی موارد، پرکردگی ممکنست به سبب جویدن غذاهای سفت یا به سبب ضربه به دهان از بین برود. اگر پرکردگی شما افتاد، باید در اسرع وقت به دندانپزشک خود رجوع کنید تا آنرا تعمیر یا جایگزین کند. عفونت
اگر پرکردگی عمیق باشد و به عصب دندان برسد، ممکنست عفونت رخ دهد. این اتفاق می تواند منجر به درد شدید، تورم و تب شود. اگر فکر می کنید عفونت دارید، باید فوراً به دندانپزشک خود رجوع کنید. جمع بندی
پر کردن دندان شکسته یک روش ترمیمی است که در صورت شکستگی عاج یا مینا دندان به انجام می رسد. این روش به صورت کاملا غیرجراحی بوده و معمولا توسط دندانپزشکان صورت می گیرد. ابتدا منطقه شکستگی تمیز شده و سپس با بهره گیری از مواد ترمیمی مانند رزین های کامپوزیت یا پرپسی، دندان ترمیم می شود. این فرایند نه تنها به زیبایی دندان کمک می نماید بلکه از ایجاد مشکلات بیشتر هم جلوگیری می کند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

1403/03/07
10:02:43
5.0 / 5
530
تگهای خبر: آسیب , پزشك , تولید , جراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
شاپ SHAAP