رئیس انجمن تولیدكنندگان شیرخشك عنوان كرد

چالشی در تولید شیرخشک نداریم

چالشی در تولید شیرخشک نداریم

به گزارش شاپ، رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک با اعلان اینکه ماهانه 7.5 میلیون قوطی شیر خشک در کشور تولید می شود که مازاد بر نیاز کشور است، اظهار داشت: اختصاص ارز به خوبی به انجام می رسد و چالشی در حوزه تولید نداریم.



به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، شیرخشک یکی از کالاهایی است که در بازه زمانی مختلف چالش های بسیاری را متحمل شده است. بعد از آن که سازمان هدفمندی یارانه ها ارز شیر خشک را از ارز ۴۲۰۰ تومان به ۲۸ هزار و ۶۰۰ رساند، قیمت شیر خشک تقریباً دو برابر شد؛ اما سازوکاری تعیین کردند و گفتند باید شیرهای خشک را در سامانه تی تک ثبت کنند تا مشتری شیر خشک را با همان ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کند و مابه التفاوت آن توسط سازمان هدفمندی یارانه ها به حساب دارودخانه ها واریز شود.

در همین راستا، اواخر سال ۱۴۰۱ بدنبال آزاد شدن نرخ ارز و اختلاف نرخ ایجاد شده، ثبت سفارش های حوزه کالاهای سلامت مبتلا به اختلال شد؛ به نحوی که در ثبت سفارش های جدید، گروههای کالایی تغییر نمود و در گروه ارز ۴۰ هزار تومانی قرار گرفتند و در ادامه مسیر نیز اصلاح این گروههای کالایی جهت اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی، بالاتر از یک ماه و نیم زمان برد.

پس از تعیین این ساز و کار، سهم یارانه ارزی که باید توسط سازمان هدفمندی یارانه ها به حساب داروخانه ها پرداخت می شد؛ این واریزی ها با تاخیر چندماهه همراه بود و همین مسئله نیز سبب شد تا پول و نقدینگی در سازمان هدفمندی یارانه ها دپو شده و امکان تولید و تامین شیرخشک دشوار شود و در مجموع به سبب عقب افتادن سهم دارویی طرح دارویار و همین طور عدم پرداخت سازمان هدفمندی یارانه ها به مدت چهار ماه، نقدینگی داروخانه ها به حداقل رسید و توان مالی لازم برای تامین شیر خشک وجود نداشت.

اما ماجرا به همین جا ختم نشد. بانک هایی که جهت انتقال ارز شیر خشک با شرکت های شیرخشک ایران کار می کنند، بانکهای اروپایی هستند که در خردادماه سال ۱۴۰۲ کشورمان را تحریم کردند و این تحریم های ظالمانه هم مزید بر علت شد و بعد از آن که ۱۰ میلیون یورو از طرف بانک مرکزی برای تامین ماده اولیه شیرخشک تامین شد، پول در بانک اروپایی به سبب تحریم ها، بلوکه شد و پس از یک ماه پیگیری، نهایتاً پول واریزی برگشت داده شد که در نهایت مجموعه این عوامل موجب شد که از حدود تیرماه همان سال، مشکل کمبود شیرخشک در کشور اتفاق افتد.

اما بعد از آن با واردات شیر خشک، بازار از شیر خشک اشباع شد و سپس کارخانجات نیز با تمام قدرت به تولید پرداختند و دیگر مشکلی در تامین وجود نداشت.

هانی تحویل زاده- رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک- در گفت و گو با ایسنا، درباره وضعیت تولید شیرخشک در کشور اظهار داشت: خوشبختانه چندماه است که اختصاص ارز به خوبی به انجام می رسد و تولیدکنندگان بالا رفته اند و ماهانه حدود ۷.۵ میلیون قوطی شیرخشک وارد بازار می شود که بالاتر از نیاز کشور است. نکته مهم این است که مازاد تولیدات صادرات نمی شود چونکه صادرات بوسیله ورود موقت به انجام می رسد و به سبب این که مواد اولیه ای که برای تولید داخلی وارد شده از ارز ترجیحی استفاده شده از این منبع برای صادرات استفاده نمی شود و مازاد تولید به عنوان ذخیره راهبردی کشور است.

وی درمورد قیمت شیر خشک در بازار برای مصرف کننده اشاره کرد: هم اکنون قیمت هر شیر خشک برای مصرف کننده ۱۶۰ هزار تومان است. خوشبختانه اختصاص ارز به خوبی انجام شده و بطور کامل درحال فعالیت هستند و هیچ چالشی در حوزه تولید شیر خشک وجود ندارد.




منبع:

1403/07/10
14:01:37
5.0 / 5
30
تگهای خبر: ارز , بازار , تولید , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
شاپ SHAAP