چطور برای شرکت ها ایزو بگیریم؟ (مراحل به علاوه مدارک مورد نیاز 2025)

چطور برای شرکت ها ایزو بگیریم؟ (مراحل به علاوه مدارک مورد نیاز 2025)

شاپ: در ادامه به مراحل پیاده سازی و گرفتن گواهینامه بین المللی استاندارد اشاره خواهیم کرد.



به گزارش شاپ به نقل از مهر، آیا تابحال به این فکر کرده اید که چرا خیلی از برندهای بزرگ، داشتن گواهینامه بین المللی استاندارد را یکی از افتخارات اصلی خود می دانند؟ در فضای رقابتی امروز، به دست آوردن اعتماد مشتریان و تأمین انتظارات آنها بسیار حیاتی می باشد و گرفتن گواهینامه ایزو دقیقا می تواند این نیاز را برطرف کند. با داشتن ایزو، شرکت شما بعنوان یک سازمان مسئول و حرفه ای در مدیریت کیفیت، ایمنی، محیط زیست یا سایر استانداردهای مرتبط شناخته می شود. البته این فرآیند صرفا یک مدرک گرفتن ساده نیست. باید آگاه باشید که گرفتن ایزو شامل پیاده سازی دقیق یک سیستم مدیریتی، ممیزی های تخصصی و حتی کنترل مستمر به منظور حفظ این گواهینامه بین المللی استاندارد است. در ادامه بیشتر در رابطه با این مورد صحبت خواهیم کرد.
Build Trust and Open Doors With ISO با ایزو اعتماد بسازید و درهای جدیدی را بگشایید
انتخاب استاندارد مناسب برای گرفتن گواهینامه ایزو
یکی از مهم ترین گام ها در مراحل گرفتن ایزو، شناسایی نوع استاندارد متناسب با نیازهای کسب و کار شماست. استانداردهای ایزو به حوزه های گوناگونی مانند مدیریت کیفیت (ISO ۹۰۰۱)، مدیریت زیست محیطی (ISO ۱۴۰۰۱)، مدیریت امنیت اطلاعات (ISO ۲۷۰۰۱)، ایمنی غذایی (ISO ۲۲۰۰۰) و ده ها نوع استاندارد دیگر تقسیم می شوند.
واقعیت اینست که انتخاب استاندارد باید برپایه نوع صنعت، اهداف سازمان و انتظارات مشتریان صورت بگیرد. به همین دلیل، مشاوره گرفتن ایزو نقشی کلیدی دارد و مشاوران حرفه ای می توانند برپایه تجربه و دانش خود، راهنمائی کنند که کدام استاندارد سود بیشتری برای شرکت شما دارد و چگونه باید برای آن اقدام نمود. مراحل پیاده سازی و گرفتن گواهینامه بین المللی استاندارد
عموماً ۶ مرحله اصلی برای دریافت این گواهی در خدمات گرفتن ایزو وجود دارد: آمادگی و تحلیل اولیه
مدیران ارشد باید متعهد شوند و منابع کافی را برای اجرای فرآیند ایزوی شرکت فراهم نمایند. سپس یک تحلیل اولیه (یا همان گپ آنالیز) صورت می گیرد تا مشخص شود وضعیت فعلی سازمان در چه وضعیتی است و چه شکاف هایی با الزامات استاندارد مدنظر دارد. تدوین و مستندسازی سیستم مدیریتی
در این مرحله، شما آغاز به نوشتن دستورالعمل ها، رویه ها و سیاست هایی می کنید که مطابق الزامات استاندارد است. هدف اصلی، یکپارچه شدن فرایندها و دستورالعمل های کاری در تمامی سطوح سازمان است. پیاده سازی عملی
مستنداتی که نوشته اید، باید در حقیقت اجرایی شوند. تیم ها آموزش می بینند و سازمان به شکل همگن با استاندارد همسو می شوند. در این دوره، آماده باش کلیه پرسنل برای هماهنگی با تغییرات و انجام وظایف جدید ضروری می باشد. ممیزی داخلی
پیش از حضور نهاد صدور گواهینامه (CB)، بهتر است یک ممیزی داخلی یا پیش ممیزی داشته باشید تا مطمئن شوید هیچ الزامی از قلم نیفتاده است. این ممیزی می تواند توسط کارشناسان داخلی یا با کمک شرکتهای گرفتن گواهی ایزو که خدمات مشاوره گرفتن ایزو و ممیزی عرضه می دهند، صورت گیرد. انتخاب و همکاری با مرجع صدور
در این گام باید با یک نهاد معتبر (Certification Body) قرارداد ببندید. این مراجع می توانند تحت اعتبار IAF یا غیر IAF باشند. مرجع تحت اعتبار IAF معمولا به علت داشتن اعتبار جهانی و امکان ردیابی بین المللی، برای خیلی از شرکت ها ارجحیت دارد. ممیزی خارجی و دریافت گواهینامه
پس از آماده شدن سازمان، مرجع صدور به شکل حضوری یا ترکیبی (آنلاین-حضوری) فرآیند ممیزی را انجام می دهد. اگر ممیزان تشخیص بدهند که فرایندهای سازمان منطبق بر الزامات استاندارد است، شما موفق به دریافت گواهینامه بین المللی استاندارد خواهید شد. مدارک و مستندات مورد نیاز برای گرفتن گواهینامه ایزو چیست؟
داشتن مدارک کامل در فرایند گرفتن گواهینامه ایزو حیاتی می باشد. خیلی از شرکت ها به علت ناقص بودن مدارک یا فراموش کردن برخی مستندات، فرایندشان به تأخیر می افتد. در جدول زیر، چک فهرستی از مهم ترین مدارک را مشاهده می کنید.
نوع مدرک / سند
شرح / کاربرد
اهداف و خط مشی سازمان
نشان دهنده جهت گیری کلان سازمان و تعهد به استاندارد
دستورالعمل ها و رویه ها
فرایندهای اصلی و فرعی در هر دپارتمان (مثلاً بخش تولید، انبار، فروش، بازاریابی و …)
سوابق آموزشی و تخصص پرسنل
نشانگر توانمندی نیروی انسانی و میزان انطباق مهارت آنها با الزامات استاندارد
گزارش های ممیزی داخلی
ارزیابی های داخلی سازمان از نحوه رعایت اصول استاندارد
گزارش های بازنگری مدیریت
تصمیمات اتخاذشده در مورد بهبود سیستم مدیریتی و نتایج تحلیل داده ها
فرم های کنترل کیفیت و ایمنی
نشانگر اقدامات اجرایی برای کنترل کیفیت یا حفظ ایمنی محیط کار

توجه داشته باشید که بسته به نوع استاندارد و پیچیدگی سازمان، امکان دارد به مستندات تخصصی دیگری هم نیاز داشته باشید. هزینه دریافت ایزو چقدر است؟
هزینه دریافت ایزو در ایران تحت تاثیر چند عامل مهم قرار دارد.
مرجع صدور گواهینامه (CB) اگر تحت اعتبار IAF باشد، عموماً بین ۱۵۰ تا ۴۵۰ دلار هزینه دارد و برای مراجع غیر IAF هزینه ها از چندصد هزار تومان تا حدود دو میلیون تومان متغیر است.
هرچه شرکت بزرگ تر و فرایندهایش گسترده تر باشد، ممیزی زمان برتر و هزینه ها بالاتر خواهد بود.
نوع استاندارد انتخابی هم مؤلفه بعدی است. بعنوان مثال، ایزو ۹۰۰۱ معمولا ارزان تر از استانداردهای تخصصی تری مانند ISO ۱۳۴۸۵ (مخصوص تجهیزات پزشکی) تمام می شود. مشاوره گرفتن ایزو با سایت ایزو
اگر زمان یا تخصص کافی برای پیاده سازی استاندارد را در سازمان خود ندارید، می توانید از خدمات مشاوره گرفتن ایزو استفاده کنید. «سایت ایزو» با بیشتر از ۱۰ سال سابقه و در اختیار داشتن مشاورانی مجرب، به شما کمک می نماید از همان ابتدای مسیر (انتخاب استاندارد مناسب) تا پیاده سازی، ممیزی و دریافت گواهینامه، نگرانی خاصی نداشته باشید. ضمن این که هزینه دریافت ایزو را به شکل بهینه مدیریت می کنید و در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه می رسید.
ما در سایت ایزو هم مراجع صدور تحت اعتبار IAF و هم مراجع خصوصی را در اختیار داریم. ازاین رو با عنایت به بودجه و نیاز سازمان، می توانیم بهترین راهکار را به شما پیشنهاد دهیم. شرکت هایی مثل اکسیر دانش آبادیس، سامان صنعت پویا و شایان گستر نوید همچون شرکتهای پیشرویی در ایران هستند که با سایت ایزو، مسیر گرفتن گواهینامه ایزو را طی کرده اند.
امروزه تمایز برندها در زیرکی نیست، بلکه با کسب اعتبار و اعتماد مشتریان اتفاق می افتد. از گامهای ابتدایی تا لحظه دریافت گواهینامه و حتی بعد از آن، همراهی یک مشاور مجرب، تضمین کننده موفقیت سازمان شما خواهد بود. پرسش های متداول ۱. آیا میتوان بدون داشتن سیستم مدیریت کیفیت (ISO ۹۰۰۱) سراغ استانداردهای تخصصی دیگر رفت؟
بله، در مواردی امکان دارد سازمان ها مستقیماً استانداردهای تخصصی مانند ISO ۲۲۰۰۰ یا ISO ۲۷۰۰۱ را پیاده کنند؛ اما اغلب سفارش می شود ابتدا ISO ۹۰۰۱ را برای ایجاد یک چارچوب مدیریتی عمومی دریافت کرده و سپس استانداردهای تخصصی را روی همان چارچوب سوار کنید. ۲. گواهینامه ایزو بعد از سه سال چه سرنوشتی دارد؟
معمولاً گواهینامه های ایزو سه ساله هستند و بعد از آن باید تمدید شوند. قبل از اتمام دوره، یک ممیزی مراقبتی و در نهایت ممیزی مجدد صورت می گیرد. اگر مستندات و فرایندهای سازمان همچنان با الزامات استاندارد همخوانی داشته باشند، گواهینامه تمدید خواهد شد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

1403/12/27
14:53:01
5.0 / 5
99
تگهای خبر: آموزش , ارز , استاندارد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
لینک دوستان شاپ
شاپ SHAAP