رییسی باامضای توافقنامه احداث راه آهن رشت-آستارا شرح داد
طرح های دولت برای ارتقای نقش آفرینی ایران در اقتصاد منطقه
به گزارش شاپ، رییس جمهور در توضیح طرح های دولت برای ارتقای نقش آفرینی ایران در اقتصاد منطقه اظهار داشت: تقویت مسیر پاکستان، ایران و ترکیه، مسیر ریلی شلمچه-بصره و همین طور راه آهن چابهار-زاهدان و اتصال دریای عمان و خلیج فارس به اروپا و نیز تکمیل کریدور شمال-جنوب همچون بسته های تعریف شده برای تقویت جایگاه ترانزیتی ایران است که با جدیت پیگیری خواهد شد.
به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز چهارشنبه در مراسم امضای توافقنامه راه اندازی راه آهن رشت–آستارا که بصورت ویدئو کنفرانس و با حضور ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه برگزار شد، این توافق را گامی مهم و راهبردی در راستای همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه عنوان نمود و اظهار داشت: همکاریهای ایران و روسیه در عرصه های مختلف توسعه یافته و این توافق نیز یکی از جلوه های مهم ارتقای سطح همکاری ها است که امروز میان دو کشور رقم خورد.
وی با بیان اینکه «امضای این توافقنامه محدود به همکاری ایران و روسیه نیست و کشورهایی که در راه گذرگاه ریلی شمال–جنوب قرار دارند، از آن بهره مند خواهند شد»، عنوان کرد: کریدور شمال–جنوب نه فقط برای ایران و روسیه، بلکه برای همه کشورهایی که در راه آن قرار دارند، فواید فراوانی خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: این مسیر از آسیای شرقی و جنوبی گرفته تا قفقاز و شمال اروپا را بهم متصل کرده و جلوه ای از همکاری و همگرایی تجاری و اقتصادی بین همه این کشورها خواهد بود و این همکاری ها بیش از پیش توسعه خواهد یافت.
رئیس جمهور ضمن اشاره به اینکه «مذاکرات اولیه این توافق مربوط به دو دهه پیش است که باید در زمان خود اجرا می شد، اما به دلایلی به تعویق افتاد»، عنوان کرد: امروز با اراده ای که میان مسئولان عالی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و روسیه وجود دارد، این رویداد بزرگ میان دو کشور در حال انجام می باشد و بطور قطع نقش و تأثیر به سزایی در تقویت تجارت، اقتصاد و ترانزیت منطقه خواهد داشت.
وی فعال کردن ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران از مسیر سیاست تقویت همسایگی با هدف تثبیت جایگاه شایسته ایران در نظام بین الملل را وظیفه ملی، تاریخی و الهی دولت مردمی عنوان نمود و اضافه کرد: روسیه و همه کشورهایی که در این راه قرار دارند به خوبی می دانند که مسیر ایران، ارزان ترین، باصرفه ترین و نزدیک ترین مسیر برای فعالیتهای تجاری، اقتصادی و ترانزیتی در منطقه است.
وی با بیان اینکه «جایگاه و موقعیت ممتاز ایران در منطقه به نحوی است که می تواند ظرفیت های شرق آسیا را به اروپا متصل کند و امروز امضای توافق نشان داده است که مسیر شمال–جنوب مورد توجه شایسته قرار گرفته است»، خاطرنشان کرد: با جدیتی که همکاران بنده در دولت خواهند داشت راه اندازی این مسیر ریلی سریعاً شروع و همه کشورهای منطقه از منافع آن بهره مند خواهند شد.
رئیسی با قدردانی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهت احیای ظرفیت های اقتصادی و ترانزیتی منطقه اضافه کرد: این توافق حتما در راستای توسعه بیشتر روابط میان دو کشور و کشورهای منطقه مؤثر خواهد بود و گام بعدی که در اورآسیا و به زودی رقم خواهد خورد، حذف تعرفه میان ۶ کشور است که اقدام مهمی بین ایران، روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا به حساب می آید.
وی در تشریح وضعیت کریدور شمال-جنوب، اظهار داشت: در این کریدور ریلی ۳ بخش مورد توجه است، بخش نخست بخش شرقی این مسیر شامل روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و ایران است که با تلاش هایی که انجام شده، مورد بهره برداری قرار گرفته است. بخش مرکزی نیز شامل دریای خزر است که باید در راستای تقویت بنادر و ناوگان دریایی در آن اقدامات جدی صورت گیرد و نقصان بخش غربی این مسیر بین رشت و آستارا نیز با این توافق برطرف می شود و کریدور شمال–جنوب می تواند بصورت همه جانبه مورد استفاده قرار گیرد.
وی در توضیح تعدادی از طرح های دولت برای ارتقای نقش آفرینی ایران در اقتصاد منطقه اظهار داشت: تقویت مسیر پاکستان، ایران و ترکیه، مسیر ریلی شلمچه–بصره و همین طور راه آهن چابهار–زاهدان و اتصال دریای عمان و خلیج فارس به اروپا همچون مسیرها و بسته های تعریف شده برای تقویت جایگاه ترانزیتی جمهوری اسلامی است که با قوت و جدیت پیگیری خواهد شد.
رییس جمهور ضمن اظهار امیدواری نسبت به احیای سهم و جایگاه ایران در منطقه و روابط اقتصادی دو جانبه و چندجانبه در نظام بین الملل با اجرای این طرح ها تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه ظرفیت های اقتصادی بالایی برای همکاری دارند و اراده دو کشور بر همکاری و تبادل این ظرفیت هاست و امیدواریم با همکاری ها و پیگیری هایی که از طرف مسئولان عالی دو کشور وجود دارد، این توافقنامه هر چه زودتر به اجرا و بهره برداری برسد.
ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه نیز که بصورت ویدئوکنفرانسی در این مراسم شرکت داشت، توافق ایران و روسیه در راستای تکمیل کریدور شمال–جنوب را شروع پروژه ای عظیم در منطقه دانست و اضافه کرد: این کریدور سهم قابل توجهی در تامین امنیت غذایی کشورهای منطقه و خصوصاً کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد داشت و به ما فرصت می دهد که حمل و نقل بدون وقفه ای داشته باشیم.
رییس جمهور روسیه با اشاره به اینکه این کریدور فقط شروع کار برای افزایش ظرفیت مسیر شمال–جنوب است و مسیرهای دیگری نیز وجود دارد که در آینده توسعه خواهد یافت، عنوان کرد: ارسال کالاها بوسیله این کریدور به ما امتیازهای رقابتی و امکان تنوع بخشی به مسیرهای جهانی حمل و نقل خواهد داد و از طرفی ارسال کالا از مسیر این کریدور علاوه بر صرفه جویی در زمان و هزینه انتقال کالا، افزایش حجم مبادله کالاها و بهبود وضعیت اشتغال برای دو کشور ایران و روسیه را نیز به همراه خواهد داشت.
ولادیمیر پوتین تعاملات تهران–مسکو در قالب این پروژه عظیم را نشان دهنده سطح عالی روابط ایران–روسیه، توصیف و خاطرنشان کرد: ما اهمیت خاصی برای این ارتباطات دوجانبه قائل هستیم و مایلم از آقای دکتر رئیسی و همین طور رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به خاطر توجهات دائمی به همکاریهای میان دو کشور قدردانی کنم. همین طور این فرصت را مغتنم شمرده و درخواست می کنم بهترین آرزوهای بنده را به آیت الله خامنه ای ابلاغ کنید.
***
جمهوری اسلامی ایران و روسیه با هدف تکمیل گذرگاه ریلی شمال – جنوب که جنوب آسیا را به شمال اروپا متصل می کند، توافقنامه راه اندازی راه آهن رشت – آستارا را امضا کردند.
این توافقنامه امروز چهارشنبه و بعد از سخنرانی سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رییس جمهور فدراسیون روسیه بین نمایندگان دو کشور به امضاء رسید.
گذرگاه ریلی شمال – جنوب یکی از مسیرهای اصلی ترانزیت کالا از جنوب آسیا به شمال اروپا به حساب می آید که راه اندازی آن از بیش از دو دهه پیش در دستور کار بوده و در دولت سیزدهم با شتاب بیشتری برای فعال سازی این ظرفیت ریلی سعی شده است.
مسیر غربی کریدور شمال – جنوب که کشورهای روسیه، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان را شامل می شود از نظر ریلی دارای یک حلقه مفقوده ای به مسافت ۱۶۲ کیلومتر بین رشت و آستارا بود که با امضای این توافق و راه اندازی این مسیر ریلی عملاً جنوب آسیا به شمال اروپا متصل خواهد شد.
بر طبق این توافقنامه فدراسیون روسیه ۱، ۶ میلیارد یورو در این راه ریلی سرمایه گذاری خواهد نمود. مقرر است این خط آهن راهبردی در مدت ۴۸ ماه راه اندازی شود.
این خبر تکمیل می شود...
منبع: shaap.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب