افغانستان بدنبال تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با ایران

افغانستان بدنبال تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با ایران

به گزارش شاپ، سرپرست وزارت صنعت و تجارت دولت سرپرست افغانستان با اعلان اینکه این کشور نزدیک ترین مناسبات را در طول تاریخ با جمهوری اسلامی ایران داشته است، اظهار داشت: بدنبال ارتقای سطح مبادلات تجاری دوجانبه به بالای 10 میلیارد دلار هستیم.


به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، نورالدین عزیزی که جهت شرکت در پانزدهمین اجلاس همکاریهای اقتصادی روسیه-جهان اسلام (کازان فروم) به تاتارستان روسیه سفر کرده است، از پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه صنعت حلال که در حاشیه این اجلاس برگزار شده است، دیدار نمود و در نشستی با کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، سرکنسول ایران در کازان و همین طور نمایندگان برخی شرکت های داخلی شرکت کرد.
وی در این جلسه از مسیر بندر چابهار ایران- افغانستان- آسیای میانه به عنوان نزدیک ترین راه دسترسی این کشورها برای حمل و نقل کالا یاد کرد و فراهم شدن امکان دائمی حمل و نقل کالا از این مسیر و تقویت زیرساخت های موجود را خواهان شد.

به گزارش سفارت ایران در روسیه، سرپرست وزارت صنعت و تجارت دولت سرپرست افغانستان همین طور از برنامه کابل برای افزایش ساعات کاری گمرکات مرزی این کشور به ۲۴ ساعت برای شتاب بخشی به مبادلات تجاری با همسایگان سخن گفت.
بر طبق این گزارش، کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز در این جلسه با اعلان اینکه تقویت مناسبات با همسایگان اولویت دولت رئیسی است، اظهار داشت: بر این باور هستیم که همکاری کشورهای منطقه با یکدیگر به نفع ملت ها است و آنها نباید اجازه دهند که بیگانگان در امور منطقه دخالت کنند.
کاظم جلالی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تمدنی دو کشور، مشکلات دهه های گذشته ناشی از حضور بیگانگان را تصریح کرد و اظهار داشت: مشکلاتی که برای مردم افغانستان طی دهه های اخیر رخ داد به سبب عملکرد قدرت های جهانی بود و از ین جهت، هر چه بتوانیم که مانع از نفوذ و اختلاف افکنی بیگانگان در منطقه شویم، نتیجه آن به نفع ملت های منطقه خواهد بود.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی نیز که بمنظور حضور در اجلاس گروه راهبردی روسیه – جهان اسلام به کازان سفر کرده است، در این جلسه از آمادگی این مجمع برای سفرهای متقابل هیأتهایی از علمای ایران و افغانستان آگاهی داد و اظهار داشت: تبادل هیأت های فرهنگی می تواند به تقویت مناسبات دوجانبه به نفع دو ملت همسایه منجر شود.



1403/02/28
15:26:54
5.0 / 5
291
تگهای خبر: برنامه , صنعت , علم , عمل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
شاپ SHAAP